facebook instagram
menu icon

Bylinky - liečivá sila prírody

Bylinky - liečivá sila prírody

Často zabúdame, že lieky na kopec neduhov a problémov nenájdeme len v lekárni, ale napríklad na lúke alebo na záhradke. Príroda nás obdarúva skrytými pokladmi v podobe najrôznejších byliniek, a ak viete, ako ich správne použiť, môžu byť cenným pomocníkom. Nie nadarmo bylinky v lekárstve a liečiteľstve používali už starovekí Číňania, Egypťania, Babylončania, Indovia a pôvodní obyvatelia Ameriky.

Extrakty a výluhy z radu byliniek, kvetov a korenia preto nájdete aj v našich olejoch, mydlách a šampónoch. Chcete sa o niektorých z nich dozvedieť viac? Čítajte ďalej!

Nechtík lekársky - univerzálne liečivo. Celkovo harmonizuje trávenie, takisto pôsobí proti kŕčom alebo zlepšuje krvný obeh. Zvonka je vhodný na urýchlenie hojenia pooperačných jaziev, štípancov a zaparenín u detí, drobných omrzlín a spálenín, ekzému či akné, popraskanej kože alebo hemoroidov.

Harmanček rímsky, niekedy tiež známy ako ruman rímsky, má výrazné antiseptické účinky a napomáha hojeniu. Vlasom dodáva prirodzenú farbu a lesk, preto tvorí aj veľmi dôležitú súčasť nášho vlasového séra. Na rozdiel od harmančeka pravého, ktorý má podobné účinky, nespôsobuje alergie.

Ruža damašská - ruža je nielen nádherná kvetina, ale vzácny olej získaný z nej je hojne využívaný aj v aromaterapii a kozmetike. Jej vôňa uvoľňuje úzkosť a vyvoláva pozitívne myšlienky, olej ďalej výrazne hydratuje, zjemňuje jazvy a celkovo omladzuje pokožku.

Lopúch väčší je skvelý antioxidant. Užívanie lopúchového čaju pomáha odvádzať škodlivé látky z organizmu a čistiť krv. Urýchľuje látkovú výmenu a je známy aj pre svoje účinky na podporu rastu vlasov a fúzov, ozdravenie vlasovej pokožky a prevenciu proti lupinám.

Levanduľa lekárska je častou ingredienciou v relaxačných a očisťujúcich produktoch. A to nielen vďaka svojej nezameniteľnej vôni, ktorá účinkuje na psychiku človeka. Levanduľový olej upokojuje pokožku, dezinfikuje a hojí drobné ranky a ekzémy. Navyše nevonia moliam, komárom a inému drobnému hmyzu.

Majorán záhradný má celkovo upokojujúce účinky, osvedčila sa aj pri nevoľnostiach pri cestovaní. Extrakt z tejto voňavej bylinky nájdete aj v našom arganovom Akné sére, pretože má antiseptické, protizápalové a hojivé účinky aj pri vonkajšom použití.

Šalvia lekárska, ktorú charakterizuje silná a korenistá vôňa, sa užíva vnútorne i zvonka, a je známa svojimi dezinfekčnými účinkami. Obsahuje silice s protizápalovými a baktericídnymi účinkami. Nájdete ju napríklad v ústnych vodách, zubných pastách a v kozmetike určenej pre problematickú pokožku postihnutú akné.

Rozmarín lekársky pochádza z južnej Európy. V kúpeli rozmarín podporuje prekrvenie pokožky, svalov a kĺbov a odplavuje únavu. Prospieva natiahnutým svalom a pomáha aj pri reumatizme. V starostlivosti o vlasy zvýrazňuje farbu a lesk. Esenciálny olej z rozmarínu, doplnený o levanduľu a mandarínku, nájdete v našom mydle a šampóne s príznačným názvom Relax.
SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všetky práva vyhradené. Akákoľvek časť tohto webu (texty, obrázky, popis nákupu, ďalšie časti servera), v celku alebo v časti môže byť kopírovaná alebo inak prezentovaná len s predchádzajúcim výslovným súhlasom autora.
Podľa zákona o evidencii tržieb je predávajúci povinný vystaviť kupujúcemu účtenku. Zároveň je povinný zaevidovať prijatú tržbu u správcu dane online; v prípade technického výpadku potom najneskôr do 48 hodín.