facebook instagram
menu icon

Arganové balzamy - ako ich používať?

Arganové balzamy - ako ich používať?

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ V ZIME



Mráz, prudké striedanie teplôt, suchý vzduch... Niet divu, že je potrebné sa o pleť cez zimu starať viac, ako inokedy. Pretože mnohým ľuďom v takých extrémnych podmienkach nestačia oleje, sú tu arganové balzamy. Arganový olej sme v nich doplnili o prírodný vosk získavaný z bobúľ voskovníka. Ten na pokožke vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá ju ochráni proti vysychaniu, a tiež predĺži dobu vstrebávania živín z arganového oleja. Aj balzamy sa najlepšie nanášajú na vlhkú pokožku, len pozor na mrazivý zimný vzduch, kedy je potrebné vodu v starostlivosti o pleť vynechávať. Množstvo je ako v prípade olejov individuálne, a aj tu platí, že veľakrát stačí menej, než by sa zdalo.

INTENZÍVNA NOČNÁ STAROSTLIVOSŤ O RUKY



Objavuje sa vám na rukách popraskaná alebo suchá koža? Alebo dokonca aj bolestivé zádery? V tom prípade sa musíte o ruky viac starať. A nie je na to vhodnejší čas, než počas noci. Pokožka sa totiž najviac regeneruje počas spánku. V túto dobu je vhodné, aby bola chránená pred vysúšaním a aby mala k dispozícii čo najviac prospešných látok k postupnému vstrebávaniu. A ako zamedziť tomu, aby ruky neboli po balzame príliš mastné? Jednoducho nanášajte balzamu menej, a dôkladne si ho do rúk vmasírujte.

ARGANOVÉ BALZAMY A DETSKÁ POKOŽKA



Detská pokožka je veľmi citlivá. Je oveľa tenšia než pokožka dospelého a navyše sa neustále vyvíja. Funkciu ochrannej vrstvy plní až v neskoršom veku, u malých detí teda musíme mať na pamäti, že na pokožku nanesené látky sa veľmi rýchlo a takmer bezo zvyšku vstrebávajú, takže nevhodne zvolená ošetrujúca kozmetika môže detský organizmus zbytočne zaťažovať. Arganový balzam je vďaka svojmu jednoduchému a čisto prírodnému zloženiu ideálny pre starostlivosť o detskú pleť a pokožku, hlavne tam, kde hrozí vysušenie. Pomáha ako prevencia zaparenín, stará sa o detskú pleť v mraze a tiež chráni okolie pusinky v období nadmerného slintania. Zloženie slín totiž pokožku narušuje, vysušuje a spôsobuje červenanie, prípadne pupienky. Vzhľadom na citlivosť detskej pokožky odporúčame Arganový balzam čistý - úplne bez éterických olejov, alebo Arganový balzam nechtíkový, ktorý obsahuje navyše len extrakt z nechtíka lekárskeho.

BALZAMY NA FÚZY



Všetci majitelia dlhších alebo tvrdších fúzov vedia, že sa bez kvalitného balzamu nezaobídu. Funguje podobne ako olej. Fúzy zjemní, dodá im živiny, a uľahčí prečesávanie. Na rozdiel od oleja ale dokáže fúzy aj zafixovať, aby neboli rozstrapatené. Balzam je možné nanášať na suché i vlhké fúzy. Stačí ho krátko rozohriať v dlaniach, a rovnomerne naniesť do brady. A potom aj prípadne vykefovať.

NAŠE TIPY


SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všetky práva vyhradené. Akákoľvek časť tohto webu (texty, obrázky, popis nákupu, ďalšie časti servera), v celku alebo v časti môže byť kopírovaná alebo inak prezentovaná len s predchádzajúcim výslovným súhlasom autora.
Podľa zákona o evidencii tržieb je predávajúci povinný vystaviť kupujúcemu účtenku. Zároveň je povinný zaevidovať prijatú tržbu u správcu dane online; v prípade technického výpadku potom najneskôr do 48 hodín.