facebook instagram
menu icon

Priamy dovoz surovín – záruka kvality

Priamy dovoz surovín – záruka kvality Produkty Sagrada Natura vychádzajú predovšetkým z arganového oleja, ktorý dovážame priamo od výrobcov z Maroka. Túto krajinu sme prešli krížom krážom, a z mnohých miestnych výrobcov arganového oleja sme si vybrali jednu ženskú arganovú manufaktúru, ktorá nás zaujala svojou mimoriadnou svedomitosťou a vysokou kvalitou svojich produktov. Táto manufaktúra sa nachádza priamo v oblasti výskytu arganových stromov, a funguje na princípe fair trade. Rovnako tak v Maroku nakupujeme aj opunciový olej.

Prečo je práve priamy dovoz tak dôležitý?


Zjednodušene povedané preto, že prináša tú najvyššiu možnú kvalitu olejov. V Európe možno napríklad arganový olej nakúpiť od ohromného množstva dodávateľov. Tí sú súčasťou veľkého reťazca, v ktorom panuje anonymita, a kde je pôvod predávaného oleja nejasný. Preto sa môže stať, že na konci takéhoto reťazca môže zákazník kúpiť olej druhoakostný, či chemicky upravený, aj keď sa predáva ako čistý prírodný a lisovaný za studena, alebo dokonca ako BIO. V distribučných reťazcoch totiž nie je najpodstatnejšia kvalita, ale kvantita - neustála nekonečná dostupnosť tovaru. Koncoví predajcovia totiž nechcú nakupovať od distribútorov, u ktorých nie je isté, či budú mať tovar vždy skladom vplyvom napríklad neúrody. A tiež sa nechcú obťažovať hľadaním kvalitného výrobcu niekde v Maroku. Chcú len čo najjednoduchšie nakúpiť a potom čo najrýchlejšie predať.

V Sagrada Natura ale vieme, že práve priamy nákup od výrobcov je to, čo prináša kvalitu a tak aj dlhodobý zmysel. Naše dodavateľky v Maroku pravidelne navštevujeme a kontrolujeme tam vstupné suroviny, aj všetky výrobné procesy. Nielenže tak v prípade nášho arganového a opunciového oleja neplatíte zbytočný reťazec distribútora, ale máte tak aj istotu, že presne vieme, čo vám ponúkame. V nezanedbateľnej miere nám tiež priamy nákup od výrobcov v Maroku umožňuje ich prácu finančne nadhodnocovať - ​​rozhodli sme sa platiť im za olej viac, než koľko by za neho dostali na voľnom trhu. Robíme to preto, aby sme im za ich prácu pomohli zvýšiť kvalitu ich života, a tiež preto, aby sme si u nich zaistili vždy tú najvyššiu možnú kvalitu tovaru.

NAŠE TIPY


SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všetky práva vyhradené. Akákoľvek časť tohto webu (texty, obrázky, popis nákupu, ďalšie časti servera), v celku alebo v časti môže byť kopírovaná alebo inak prezentovaná len s predchádzajúcim výslovným súhlasom autora.
Podľa zákona o evidencii tržieb je predávajúci povinný vystaviť kupujúcemu účtenku. Zároveň je povinný zaevidovať prijatú tržbu u správcu dane online; v prípade technického výpadku potom najneskôr do 48 hodín.