facebook instagram
menu icon

Prečo vyhľadávať kvalitný arganový olej?

Prečo vyhľadávať kvalitný arganový olej? Aby mohol byť arganový olej účinný, musí byť naozaj veľmi kvalitný. To znamená vyrobený iba z tých najkvalitnejších surovín a vo výlučne hygienickom prostredí.

CHARAKTERISTIKY PRAVÉHO ARGANOVÉHO OLEJA:

  • farba - zlatistá, po usadení prípadného sedimentu priehľadná
  • vôňa - jemná vôňa s príjemným orieškovým podtónom, po chvíli od nanesenia na pokožku sa vôňa takmer úplne vytráca
  • efekt - stredne hustý olej s dobrým vsakovaním a zanechaním výrazne zamatového pocitu na pokožke
  • odporúčaný obal - vždy tmavý, najlepšie sklo (neuvoľňuje do oleja chemikálie)

POZOR NA NEKVALITNÉ ARGANOVÉ OLEJE


Bohužiaľ nie od každého arganového oleja je možné očakávať účinok. Jeho vysoká cena v Maroku priťahuje pozornosť rôznych priekupníkov, ktorým ide predovšetkým o krátkodobý zisk a kvalita toho, s čím obchodujú, ich nezaujíma. Bežnou praxou v Maroku je, že je tam dostupný i nekvalitný arganový olej, ktorý ďalej nakupujú zahraničné spoločnosti. Takýto olej má znížené alebo dokonca aj nežiaduce účinky. Zlá kvalita arganového oleja je spôsobená predovšetkým výrobou z nesprávnych surovín, kedy sa olej lisuje aj z nahnitých, plesnivých alebo hmyzom napadnutých plodov. Výroba v Maroku taktiež častokrát prebieha v nehygienickom prostredí alebo chemickou extrakciou, ktorá síce znamená veľký výnos, ale v oleji zostávajú stopy po použitých extrakčných chemikáliách. A výnimkou bohužiaľ nie sú ani arganové oleje riedené inými lacnejšími olejmi.

Prvým ukazovateľom zlej kvality arganového oleja je jeho vôňa, aj keď jej vnímanie je dosť individuálne. Pokiaľ vôňa arganového oleja celkom chýba, môže to znamenať, že z istého podozrivého dôvodu bol olej príliš "očistený", alebo že dokonca ide o olej získaný z jadier pomocou zdraviu nebezpečných chemických rozpúšťadiel. Pokiaľ je vôňa naopak príliš intenzívna a nepríjemná, a nevyprchá ani pár sekúnd po nanesení, jednoznačne to znamená, že olej bol vyrobený z nekvalitných surovín. Zvláštnym druhom takéhoto oleja je ten vyrobený z orieškov, ktoré predtým prešli tráviacim ústrojenstvom dobytka, predovšetkým všadeprítomných marockých kôz. Ich útoky na vzácne arganové stromy majú v Maroku na svedomí okrem nekvalitného arganového oleja predovšetkým úhyn týchto inak dlhovekých stromov. Bežne z nich totiž okrem plodov spásajú aj všetku zeleň, čo je v púštnej oblasti smrteľný zásah. Častejšou príčinou intenzívne zapáchajúceho arganového oleja je ale nedostatočne dôkladný výber surovín a lisovanie oleja aj z nahnitých, plesnivých alebo hmyzom napadnutých arganových jadier.

U nášho arganového oleja si však môžete byť istí tou najvyššou kvalitou. Sme priami dovozcovia a výrobu v Maroku máme pre vás plne pod kontrolou. Náš arganový olej sa vyrába v tom najčistejšom prostredí a na profesionálnych nerezových strojoch. Lisovanie prebieha za studena, v BIO režime (pod dohľadom ECOCERTu) a iba z tých najkvalitnejších surovín. Aby ste si mohli byť o kvalite nášho arganového oleja istí aj Vy, môžete si ho u nás zakúpiť v jeho najčistejšej podobe - bez akýchkoľvek vonných prímesí alebo konzervantov. Len pravý arganový olej z priameho dovozu.

ARGANOVÝ OLEJ SAGRADA NATURA JE BIO - ČO TO ZNAMENÁ?


Vyrábať BIO produkt znamená byť pod neustálym dôsledným dohľadom medzinárodne uznanej kontrolnej spoločnosti. Výroba nášho arganového oleja je v Maroku pod dohľadom francúzskej spoločnosti ECOCERT. Tá zaručuje, že sa vyrába z BIO surovín za pomoci ekologicky šetrných postupov, v hygienicky bezchybnom prostredí a že tieto suroviny sú rovnakým spôsobom aj skladované. Pri BIO výrobe je napríklad zakázané používať v miestnostiach akékoľvek hubiace prípravky proti hmyzu, pretože by sa aj nepatrné množstvo mohlo dostať do výsledných produktov.
SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všetky práva vyhradené. Akákoľvek časť tohto webu (texty, obrázky, popis nákupu, ďalšie časti servera), v celku alebo v časti môže byť kopírovaná alebo inak prezentovaná len s predchádzajúcim výslovným súhlasom autora.
Podľa zákona o evidencii tržieb je predávajúci povinný vystaviť kupujúcemu účtenku. Zároveň je povinný zaevidovať prijatú tržbu u správcu dane online; v prípade technického výpadku potom najneskôr do 48 hodín.