menu

Čo je to arganový olej a prečo je taký obľúbený?


foto

Arganový olej z Maroka je rastlinný olej získavaný z plodov marockého polopúštneho stromu argánie tŕnistej, latinsky Argania spinosa. Arganový olej bol tradične používaný v gastronómii, kozmetike, a pri liečbe rôznych ochorení. Akonáhle ho objevil dnešný svet, stal sa arganový olej jedným z najobľúbenejších produktov prírodnej kozmetiky, pretože v sebe spája mnoho účinkov naraz. V oblasti kozmetiky je to predovšetkým prirodzená hĺbková hydratácia a výživa pre pokožku a vlasy, či odstraňovanie príznakov starnutia pleti, ako sú vrásky.
V gastronómii je potom kulinárska varianta arganového oleja nielen veľmi chutnou ingredienciou, ale i vysoko účinným prostriedkom v boji proti zvýšenému cholesterolu a glukóze v krvi, nadmernému krvnému tlaku, a ďalej tiež ako prevencia srdcových, cievnych a dokonca i rakovinových ochorení. Z Maroka sa tak dnes už rozšíril do celého sveta.

Arganový olej sa podľa spôsobu výroby delí na dva druhy: kozmetický a kulinársky. Oba druhy arganového oleja sa vyrábajú trocha iným spôsobom a líšia sa od seba vôňou, sfarbením a obsahom účinných látok.
Prečítajte si viac o účinkoch arganového oleja – Arganeol.




back
C50
17,20 Eur - skladom
BIO arganový olej 50ml
MA50
20,80 Eur - skladom
Akné sérum 50ml
MV50
20,80 Eur - skladom
Vlasové sérum 50ml
MZ50
20,80 Eur - skladom
Upokojujúce sérum 50ml
O20
36,80 Eur - skladom
BIO opunciový olej 20ml
forv
gopay visa visa master master

Všetky práva vyhradené. Akákoľvek časť tohto webu (texty, obrázky, popis nákupu, ďalšie časti servera),
v celku alebo v časti môže byť kopírovaná alebo inak prezentovaná len s predchádzajúcim výslovným súhlasom autora.
ARGANEOL © 2013-2018

gopay visa visa
master master
Podľa zákona o evidencii tržieb je predávajúci povinný vystaviť kupujúcemu účtenku. Zároveň je povinný zaevidovať prijatú tržbu u správcu dane online; v prípade technického výpadku potom najneskôr do 48 hodín.